Rezervirajte stol

O nama

Istražite Jist

JIST je osnovan 2017. godine a u vrlo kratkom roku je postao ozbiljan restoran s prepoznatljivom tradicijom i kvalitetom, koji svoj koncept temelji na ponudi vrhunskih steakova. Kako i priliči odličnom steak house-u, meso dolazi iz Hrvatske i iz inozemstva, a ponuda je impresivna: Aberdeen Angus, Rubia Gallega, Kobe beef, Wagyu A5, Australski Wagyu F1.

Jedan od mesnih specijaliteta koji svakako valja spomenuti je i francuski golub iz Anjoua. JIST je idealna destinacija kada su u pitanju jela koja su pripremljena po tradicionalnim recepturama, ali na moderan način pri čemu se ponuda stalno mijenja i nadopunjuje jelima od odabranih sezonskih namirnica. Rijetkost na ovom području je hladnjak koji posjedujemo za suho zrenje mesa - dry ager - u kojem meso odležava najmanje četiri tjedna, što je ujedno i tajna savršenog okusa.

Širok spektar specifičnih jela prati i bogata enoteka s najkvalitetnijim hrvatskim i inozemnim vinima te žestokih pića domaćih i stranih dobavljača. Vinska karta je sve bogatija i trenutno se na listi nalazi otprilike 180 etiketa. Naše ljubazno i profesionalno osoblje, prekrasan rustikalni ambijent i ugodna atmosfera kod gosta izaziva topao ugođaj kao u vlastitom domu. Hvala što ste izabrali JIST za gastro doživljaj!

Znate li da je Sovran stari istarski naziv za vladara?

Ovaj prvi hrvatski XO (extra old) vinjak proizveden od domaćeg autohtonog Terana u potpunosti opravdava ime koje mu je Vinarija Rossi nadjenula. Receptura, vrhunska kvaliteta i dugotrajnost izrade Šovrana prate tradiciju najprestižnijih francuskih konjaka. Nakon što je čak 10 godina odležao u hrastovim barrique bačvama, njegovo limitirano izdanje možete isprobati i u našem restoranu.

Dvorac Belaj jedan je od rijetkih u Hrvatskoj koji se može pohvaliti nazivom Chateau

To znači da proizvodnja vina dolazi isključivo od grožđa iz povijesnog vinograda oko dvorca, a na istom prostoru odvija se i prerada te odležavanje. Okusi Belaj vina rezervirani su za vrhunske restorane, a naši konobari uvijek će Vam rado preporučiti vino prateći Vaš gastronomski odabir.

Pridružite svojem kavijaru vrhunsko iskustvo vodke Beluga Allure

Podrijetlom iz Mariinska u srcu Sibira, a osim specifičnog procesa destilacije, Beluga vodka posebna je i po periodu odležavanja od 2 mjeseca što utječe na njezinu prekrasno glatku i kristalno svježu teksturu.

Vinarija obitelji Dobravac donosi nam osunčanu enološku ponudu s kvalitetne istarske zemlje.

Njihov bogati obiteljski podrum sadrži šest etiketa vina, a u Jistu možete isprobati Gašpar, Simfoniju i Sonatu.

Čaša terana Santa Elisabetta za najljepše istarske arome

Teran Santa Elisabetta dobio je ime po istoimenom vinogradu kojeg je obitelj Benvenuti zasadila prije 16 godina na osunčanim obroncima i tlu punom vapnenca i lapora. Selekcija grožđa za ovo vino je ne milosrdna - kako bi kratkim rezom i zelenom berbom preostali grozdovi preuzeli najveći broj nutrijenata. Samo 3500 boca ovog limitiranog vina iz 2016., savršeno će se sljubiti sa suhomesnatim proizvodima, sirom i jelima na bazi mesa. Čekamo vas s čašom koja je u svojoj tamnocrvenoj nijansi zarobila najljepše istarske arome.

Louis XIII, Rémy Martinov najprestižniji konjak

Najfinije i najdragocjenije eaux-de-vie, napravljene od grožđa uzgojenog u Grande Champagneu - glavnom cruu regije Cognac - pažljivo se miješaju tijekom godina kako bi se stvorio konjak LOUIS XIII.

Podrijetlo i vrijeme dvije su komponente koje čine njegovu bit, a svaka kapljica u sebi sadrži vještinu pripreme koja se prenosi s jedne generacije Cellar Mastera na drugu. Mješavina čak 1200 eaux-de-vie, starih između 40 i 120 godina, polagano odležava u stotinama godina starim hrastovim bačvama. Svaki gutljaj u sebi nosi zarobljen okus specifičnog vremena, dostojan da obilježi najposebnije trenutke iz vašeg života.

Errazuriz vina već desetljećima osvajaju najviše nagrade i priznanja širom svijeta

Jedna od najstarijih čileanskih vinarija, osnovana 1870. godine. Pinot Noir je 13 mjeseci čuvan u hrastovim bačvama a pripada kolekciji “Especialidades” (Specijalnosti/Posebnosti). Prilikom kušanja ovog izrazito pitkog crvenog vina, na nepcu dominira svježe bobičasto voće i cvjetne note s nježnim balzamičnim dodirima. Navratite u Jist i dozvolite ovim rubinskim kapljicama da vas odvedu na daleko putovanje prema najljepšim okusima Južne Amerike.

Na najvišoj polici naših stranih destilata, našao se i rijetki Highland Park 21 - August 2019 release.

Zahvaljujući pažljivoj selekciji američkih i europskih hrastovih bačvi, ovaj cijenjeni scotch može se pohvaliti dubokom zlatnom bojom i savršeno izbalansiranim intenzitetom okusa. Američke bačve donose note živopisnih začina i sušenog voća, a europske aromu vanilije i citrusa.

Ron Zacapa Royal - Za ljubitelje ruma

Prilikom destilacije ovog ruma koristi se djevičanski med iz šećerne trske, uobičajen u lokalnoj proizvodnji. Trostruko sazrijeva, što znači da u 30 godina odležavanja promijeni čak 3 bačve od različitog drva.

Nezaobilazna je čašica čiji će vas okus transformirati na prekrasne planinske obronke Gvatemale; 2300 m bliže nebu.

Znate li što čini Wagyu govedinu najcjenjenijim komadom mesa u svijetu?

Ova hvaljena govedina podrijetlom iz Japana sadrži unikatni omjer i raspored intermuskularne masnoće. Prepoznatljivi mramorni uzorak rezultat je jednako raspoređenih bijelih linija zbog kojih se sočni zalogaj ovog mesa topi u ustima. Wagyu iskustvo rezervirano je za istinske ljubitelje mesa, a u restoranu J-I-S-T ga možete isprobati i uvjeriti se u razloge njegove visoke reputacije.

Znate li kako se klasificira japanska Wagyu govedina i što znači oznaka A5?

Japan je odredio strogu disciplinsku kategorizaciju Wagyu govedine koja meso ocjenjuje prema prinosu (od C do A) i kvaliteti (od 1 do 5). Dobivena ocjena ovisi o boji i svjetlini mesa, čvrstoći i teksturi mesa te sjaju i kvaliteti masnoće. Dodjeljuje se i BMS (Beef Marbling Standard) odrednica (od 1 do 12), ovisno u infiltraciji masnoće u mesu.

Prepoznatljivost Wagyu govedine naglašena je u rijetkom picanha rezu

Prepoznatljivost Wagyu govedine iz prefekture Tochigi posebno je naglašena u iznimno rijetkom picanha rezu. Ovo meso jedno je od najviše ocijenjenih i nagrađivanih mesa u Japanu. Pokrajina Tochigi poznata je po ukusnoj riži kojom hrane svoje govedo, što se u konačnici odražava u sočnoj i prepoznatljivoj aromi mesa.

Aberdeen angus

U restoranu Jist, Aberdeen angus dozrijeva 28 dana, a raznolikost vrhunskih okusa ovog goveda možete isprobati među ponudom Rib-eye, NY strip, T-bone i Porterhouse odreska.

Aberdeen Angus

Škotska je, zahvaljujući svojim zapanjujućim zelenim pašnjacima, poznata i po vrhunskom govedu uzgajanom generacijama - Aberdeen angus. Scotch beef PGI certifikat prati samo najbolje govedo ove vrste te smo ponosni što i naš dobavljač, Caledonia Crown potpisuje visoke standarde uzgoja, lokacijske oznake i proizvodnje koji garantiraju autentičan proizvod.

Pažljiva proizvodnja i kontrolirano dozrijevanje Caledonia Crown govedine naglašava nježnost i sočnost mesa te mu omogućuje da na prirodan način razvije vrhunsku teksturu i intenzitet okusa. Aberdeen Angus u naš restoran stiže s posebnom oznakom Scotch Beef PGI koja je garancija autentičnog podrijetla. Caledonia Crown govedina potječe iz odabrane skupine škotskih farmi koje usvajaju najbolju praksu, uključujući animal welfare i prirodne metode proizvodnje. Certifikat prati i garancija prepoznatljive teksture, vrhunskih okusa i posebne sočnosti ovog mesa.

Kobe govedina

Jednom kušana, nikad zaboravljena - KOBE govedina, harmonija je nježnog mesa i aroma mramorne masti koje se doslovno tope u ustima.

KOBE stiže kao rezultat visoke potražnje i naše želje da Vam u restoranu približimo najbolje od svjetskog mesa. Ponosni smo što smo jedini certificirani restoran u Hrvatskoj na KOBE Beef Official Restaurant Guide, čemu svjedoči i brončani kipić Tajima goveda.

Kobe govedina

Kobe beef ribeye

Ovaj cijenjeni dio Kobe govedine prepoznatljiv je po atraktivnom shimofuri uzorku mramorne masnoće. Ribeye odrezak odlikuje visoka tekstura i nježan okus.

Kobe beef Strip steak

Ovaj pravokutni mišić nalazi se u donjem dijelu leđa goveda, a idealan je odrezak zbog svoje mekoće i bogatog okusa. Već pri prvom zalogaju jednog od najtraženijih dijelova Kobe govedine, otkrit ćete zašto ovo meso nije nalik nijednom koje ste probali ranije.

Kobe iskustvo gastronomski je luksuz u punom smislu. Bez obzira koji odrezak birate, cijenit ćete ga zbog izvanredne kvalitete, ali i rijetkosti te visokih standarda proizvodnje.

Kobe filet mignon

Apsolutni vrhunac svih filet odrezaka. Ovaj ukusan i delikatan rez ima visoki stupanj mramorne masnoće koja se otapa već pri niskim temperaturama. Uz nježno meso prožeto vlaknima, upravo ova masnoća daje slatkoću i jedinstven okus.

Chianina

File je općenito mekan poput maslaca i gotovo se topi u ustima, dok je nešto robusniji mišić, koji se nalazi niže niz kralježnicu, prožet prepoznatljivom punućom okusa. Najpoznatija po Bistecca alla fiorentina odresku, Chianina je omiljen odabir brojnih poznavatelja vrhunskog mesa.

Bistecca alla Fiorentina po mnogima je kraljica među T-bone odrescima, zahvaljujući stoljećima uzgajanoj i hvaljenoj Chianini. Ovaj dragocjeni komad mesa, okarakteriziran središnjom kosti u obliku slova T, spaja dva teksturom i okusom različita reza: bistecca nel filleto i bistecca nella costola.

Chianina
Golub d Anjou

Golub d Anjou

Prekrasne boje i različite teksture spajaju se na nesvakidašnjem tanjuru... Isprobajte, vrhunsku francusku poslasticu, obogaćenu pireom od graška i poširanom kruškom. Okus ove mlade domaće peradi razlikuje se od šumskog goluba, s blagim i prepoznatljivim notama koju cijene pravi gurmani.

Sirove ili kamenice sa žara?

Kakve god kamenice odabrali, sigurni smo da ćete se njezinim slanim, sočnim i dominantnim okusima vrlo rado vraćati. Uz kamenice se često ističe afrodizijski predznak, što zbog drevnih tradicijskih priča, ali i udjela cinka u svojem sastavu. U svakom slučaju, ova delikatno pripremljena namirnica savršena je uvertira u dugu gurmansku večer.

Najnježniji i najdelikatniji plod mora

Isprobajte ih sa žara, obogaćene maslacem i začinskim biljem. Obitelj Cadoret s ljubavlju i strašću uzgaja kamenice na otvorenom moru - u zaljevu St. Brieuc već 5 generacija unazad. Fine de Binic kamenice (na fotografiji) prepoznatljive su po zaobljenoj ljusci svilenkaste boje te hrskavom, jodiranom i slanom mesu s voćnim primjesama

Beluga kavijar – izvrsna kvaliteta i okus

Beluga Attilus Caviar od Huso Huso jesetre dobiva se nakon što riba prijeđe starost od 25-30 godina. Prepoznatljiv je po svjetlo do tamno sivoj boji i najvećoj veličini ikre - do 3.5 mm promjera. Fini kremasti okus očuvan je posebnom malossol tehnikom proizvodnje i visokim ekološkim standardima uzgoja. Okusite svoj kavijar uz čašicu vrhunske Beluga Allure vodke i upotpunite svoje iskustvo jednog od najcjenjenijih zalogaja na svijetu.

Royal Oscietra kavijar

Attilus caviar jedan je od rijetkih proizvođača koji u ponudi ima autentični Oscietra kavijar i drago nam je da ga možete isprobati upravo u našem restoranu. Podrijetlom od ruske jesetre (acipenser gueldenstadtii), ovaj kavijar pruža blagi orašasti okus koji se dugo zadržava na Vašem nepcu. Zrna su prepoznatljiva po tamno sivim, maslinastim i smeđim tonovima, a jesetra se uzgaja 11 godina kako bi ikra bila veća, čvršća i kremastija. Royal Oscietra, Royal Siberian ili Beluga kavijar - odabir je na Vama.

U selekciji narezaka uživat ćete u proizvodima Novosel, AZRRI i Đakovačke delikatese, a sirevi su Špin, Kumparička i Paška sirana.

Sirevi Stancije Kumparička prepoznatljivi su po svojoj teksturi, ali i vrhunskom hvaljenom okusu. Svoje sireve odležavaju između 3 i 20 mjeseci, a rezultat je intenzivan, moćan okus koji sadrži i mliječne i naglašeno fermentacijske elemente. U našoj novoj Premium plati sireva možete pronaći Queso canario, Manchego, Cashel blue, Comte i Reypenaer, svaki različitog podrijetla, okusa, pripreme i zrenja.

Jeste li znali da wasabi gubi svoj okus 20-25 minuta nakon što je izložen zraku?

Upravo zato ga je najbolje konzumirati svježe sastruganog - u trenutku kada je posluženo vaše jelo. Koža morskog psa je tradicionalni materijal na kojem "ribamo" wasabi. Idealna je jer podsjeća na blagi brusni papir koji čuva nježnu teksturu i okus svježeg korijena. Svježi wasabi daje čist, aromatičan i pomalo opor okus kojeg upotpunjuje prirodna slatkoća. Wasabi se tradicionalno poslužuje uz Kobe govedinu, stvarajući pravo japansko iskustvo.

Dozvolite našim konobarima da Vam preporuče kamen koji savršeno odgovara vašem jelu i začinite ga po svojem ukusu.

Rivsalt kristali soli novitet su u našem restoranu s kojim možete efektno začiniti svoja jela različitim okusom i intenzitetom slanoće. Kolekcija sadrži: Himalajski kamen soli, Perzijski plavi kamen soli, Alpski kamen soli, Kala Namak kamen soli, Halit kamen soli.

Radno vrijeme

Uto - Sub: 13h - 23h

Ned i Pon: Zatvoreno

Pratite nas